1 februari 2013

Pitch Perfect

Ännu en film som det sjungs i. Känns som att det varit några styckena nu, men det är nog "Les Miserables" och före dess "Rock of ages" och det var ju ett tag sedan. Men det är roligt med covers på gamla låtar, och de gör dem riktigt bra.

Beca (Anna Kendrick) börjar på universitetet och blir motvilligt indragen i en av skolans a capellakörer, Barden Bellas. På skolan finna även en a capella grupp med bara killar, och naturligtvis blir det tävlan mellan dem. Beca vill egentligen flytta till LA och förtsätta göra musik och jobba som DJ, men det visar sig att hennes kunskaper kommer väl till pass.

Anna Kendrick spelade i "Up in the air", sedan är hon tydligen med i Twilight-filmerna. Här är hon riktigt bra! Skylar Astin spelar den manliga huvudrollen Jesse. Honom har jag inte sett alls tidigare, men han har visst gjort en del roller i tv-serier. Annars är Fat Amy (Rebel Wilson) en skön karaktär. Rättfram och utan hämningar kör hon sitt eget race.

Filmen är roligt, lite rart romantisk och ibland smått äcklig, det kommer från oväntat håll! Bilden av college är härlig, men det finns inte en enda scen i nått klassrum. Här är det studentföreningarna och kompisarna som är det viktiga.

Det finns många filmer i skol genren och på senare tid även rätt många serier/filmer som är musikaliska. Jag tycker det här är en av de bättre, och ger den betyget fredagsfilm. Kanske lite otippat, då det är en film som känns ganska riktad till en yngre publik.

Pitch Perfect

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar