21 februari 2013

The Hurt Locker

Det här är en lite annorlunda krigsfilm. Den handlar om ett bombröjningsteam i Irak. Den är snyggt filmad men går liksom djupare. Hur avtrubbad kan man bli i ett krig? Vem slåss man för? Är det värt att riskera sitt liv för? Och framför allt frågar jag mej.... vem i hela friden åker dit frivilligt?

I filmen räknas dagarna ner tills kommenderingen är över och killarna får åka hem. Men frågan är såklart om de överlever så länge. Och vad gör man i en sån utsatt situation om alla i teamet inte är lagspelare?

Det här är en triller med action i. Den liksom kryper inpå en. Visst, den kan verka väl lång med sina 2 timmar och 11 minuter, men det är intressant och spännande hela tiden. Den är snyggt gjord och visar en annan sorts krigföring.Även om det är actionscener, så är det ingen "Mission Imposseble" med lyckligt slut. Här är det rå verklighet med konsekvenser av handlandet.

Den var bra på ett sätt som jag inte trodde, och jag gillar att bli överaskad så det höjer betyget lite. Torsdagsfilm får det bli!

The Hurt Locker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar