21 maj 2013

Star Trek Into Darkness

Uppföljaren till nyinspelningen av kultserien. Ska kapten Kirk leverera? Svaret är Oja! Chris Pine har gjort rollen som James T Kirk till sin egen. Efter att ha växt upp med William Shatner´s tolkning av hjälten, så är det överraskande och roligt att jag faktiskt inte saknar honom alls...
Hela besättningen har gjort detsamma, de har på ett snyggt sätt tagit över rollerna, fast de utspelar sig tidigare än serien. Det är som en helt ny serie, fast med den där igenkännande känslan. Eftersom man vet vilka förhållanden de kommer att ha till varandra sedan. Kirk och Spock går från att inte tåla varandra i första filmen, till att acceptera och bry sig, i denna. Bones är lika tvivlande och pessimistisk -som vanligt, Scotty vimsar omkring och Uhura är den trygga hjälten med fötterna stadigt -på bryggan!

Filmen tar vid där den förra slutade. U.S.S. Enterprise fortsätter att utforska rymden, eller Kirk gör mer än så och åter igen är han ute i blåsväder. Men snart visar det sig vara bra med en kapten som inte godtroget följer regler, utan att ifrågasätta sina order. Hans order är att leta efter Kahn, en f.d. medlem i stjärnflottan, som efter en terrorattack flyr. Vem är han och vad vill han?

Filmen är 2 timmar och 22 minuter, det kan tyckas långt men inte alls. Filmen är strålande! Det är action och bra dialoger. Handlingen är genomtänkt och för oss framåt i berättelsen på ett snyggt sätt. Jag skulle vilja se mer av miljöerna ombord på Enterprise, för det är läckert gjort. Det finns humor och känsla -filmen igenom. Musiken och effekterna är bra, speciellt på slutet. Den här filmen vill jag se om, många gånger. Det blir nog till att köpa den när den kommer på blu-ray. Jag ger den betyget lördagsfilm +!!!!

Star Trek Into Darkness

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar