19 juni 2013

Epic

Mer animerad film på bio. Dottern är helnöjd! Detta är skaparna av Ice Age och Rio´s senaste film. De har nog tänkt till lite, för det känna som ett bra komplement till de andra vad gäller målgruppen. Jag skulle nog säga att den passa 8-12 år, i främst tjejer. Det är magi, blommor och äventyr. Nästa steg upp från Tingeling...

Mary Kahtrine (M.K.) hälsar på hos sin märkliga pappa, han är övertygad om att det finns små varelser i skogen och har lagt ner sitt liv på att hitta dem. M.K. tröttnar på pappans besatthet och bestämmer sig för att resa, men innan hon hinner det dras hon in i kampen mellan det onda och det goda i skogen. Det visar sig att pappan faktiskt har rätt! Nu måste hon hjälpa Bladmännen att stoppa de onda Boganerna som vill ödelägga hela världen.

Svenska röster görs av Dominique Pålsson Wiklund, Oliver Åberg, Fredde Granberg, Rafael Edholm, Magnus Uggla, Hasse Brontén, Anna Sahlin m.fl.

Filmen var ok. Den är snyggt gjord och är väldigt spännande. 1 timmer och 44 minuter är alldeles lagom att gå på bio med en 10-åring :-) Jag hade nog önskat mer sång och musik, för det känns som en familjefilm. Men nu blev det mer äventyr. Det är lagom med humor i den, som passar både vuxna och barn. Jag ger den betyget torsdagsfilm.

Epic - Skogens hemliga rike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar