13 augusti 2014

Guardians of the Galaxy

Ännu en härlig film från Marvel! Här är det hjälten "Star-Lord"/Peter Quill som  hamnar i knipa. Han jagas i första hand av Gamora, men även av prisjägaren Rocket och hans kompanjon Groot. De fyra väldigt omaka karaktärerna slår sig ihop med Drax som från början vill döda Gamora som hämnd för sin döda fru och son. Men gängen blir omvänt och ska tillsammans rädda galaxen.

Det är action och effekter. Musiken har en stor roll i filmen och det är roligt! Alla vi som gjorde blandband på kasetter (ni kid kan googla det) som att le igenkännande! Det är en spännande, och häftig film, ibland lite väl mycket eftersom den är tillåten från 11 år och min 11-åring följde med. Förutom att hon blundade lite grann så tyckte hon det var en superbra film som hon stört gillade. Hon gick till och med och citerade repliker på vägen hem!

Skådespelarna var helt ok. Chris Pratt kommer vi nog att få se mer av. Han har gjort mycket TV serier innan samt lånat ut sin röst till bland annat Emmet i Lego-filmen. Zoe Saldana är van actionskådis efter Avatar och Star Trek, John C. Reilly och Glenn Close är också helt ok. Vin Disel och Bradley Cooper lånar ut sina röster till Groot och Rocket.

Filmen är 2 timmar lång, men det känns inte. Man blir underhållen precis hela tiden. Vi ger den betyget lördagsfilm.

Guardians of the Galaxy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar