3 november 2015

The Martian

The Martian handlar om astronauten Mark Watney som blir lämnad på Mars i tron om att han förolyckas. Men när stormen försvinner har han mirakulöst överlevt. Nu gäller det att klara sig tills de på jorden inser att han lever och kommer för att rädda honom. Något som han räknar ut kan ta 4 år!!!

Det här är en riktigt bra science-fiction, den här övergivna känsla är lite som i "Cast away", fast det var i vattnet och nu är det i rymden. Men där slutar likheterna. Watney (Matt Damon) är smart, uppfinningsrik och kämpar hela tiden, både i medgång och motgång. Besättningen och NASA på jorden kämpar för att rädda honom. Det blir inte sentimentalt och fjantigt, utan filmen är spännande och bra rakt igenom. Det är fantastiska vyer, och häftiga effekter.

Filmen är lång, 2 timmar och 22 minuter. Jag såg den i 3D, och det var bra, men är nog inget krav för att få en härlig biostund. Besättningens kapten, Lewis, spelas av Jessica Chastain som och spelar dottern Murphy i "Interstellar" an annan bra rymdfilm. Andra ur besättningen spelas bland annat av Kate Mara (Fantastic Four, Irom Man 2, 127 timmar) , Michael Peña, Sebastina Stan (Bucky Barnes i Marvel-filmerna). För NASA nere på jorden jobbar, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Sean Bean, Chiwetel Ejiofor med flera.
Jag ger den betyget lördagsfilm.

1 kommentar: