10 augusti 2015

Fantastic Four

Marvels senaste film är en omgjord "ny" början för Fantastiska 4. Här handlar det om ungdomar som är supersmarta och tillsammans bygger en portal. Experimentet går snett och de får olika förmågor som de ska försöka hitta ett botemedel mot. Men ganska snart kommer en fiende och då behövs superkrafterna.

Det här är nog den svagaste Marvels-filmen jag sett. Det där mäktiga och storslagna saknas. Både vad gäller miljöer, vyer och musik. Visst är det häftiga effekter ibland men den andra dimensionen är mest sten och den där hjältekänslan får jag inte heller.

Reed Richards spelas av Miles Teller, han känner jag mest igen som "Peter" i "Divergent" och "Insurgent". Sue Storm göra av Kate Mara, lillasyster till Rooney Mara. Hon har tidigare medverkat i exempelvis Ironman 2 och 127 timmar. Johnny Storm gestaltas av Michael B. Jordan, han har medverkat i många tv-serier tidigare, "All my Children", "Parenthood" och "The Wire" för att nämna några. Ben Grimm/The Thing spelas av Jamie Bell som spelade Billy i "Billy Elliot, han har även gjort rösten åt Tintin och jag såg honom otroligt nog igår när jag kollade på rullen "Jumper" från 2008. Victor Von Doom gestaltas av Toby Kebbell som varit med i "Prince of Persia", "Trollkarlens lärling", "Wrath of the Titans" och "Apornas planet".

Filmen är ganska kort, bara 1 timma och 40 minuter, men det räcker gott och väl. En uppföljare är redan planerad att komma 2017. Hoppas ungdomarna har vuxit på sig lite tills dess. Det är väldigt rutinerade skådespelare trots sin ringa ålder, så det beror nog snarare på svagt manus som gör att filmen inte når så långt. Filmen har fått skaplig kritik i tidningarna, men det håller jag inte riktigt med om. Den här filmen får tyvärr bara betyget tisdagsfilm av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar