17 augusti 2015

Mission Impossibloe - Rogue Nation

Här är den, den 4:e uppföljaren i serien om Ethan Hunt (Tom Cruise) och agentorganisationen IMF. Den första MI-filmen kom 1996, det är alltså 19 år sedan! Tom Cruise var 34 år då och är således 53 år nu!! Skapligt!

Den här gången är det Syndikatet som är fienden, med Solomon Lane (Sean Harris) i spetsen. Motspelerskan svenska Rebecca Ferguson storspelar som agenten Ilsa Faust, och vilken sida hon är på är lite klurigt. Men nått jag tycker är lite konstigt är att svenska skådespelare verkar ha en förkärlek för att prata svenska i de amerikanska filmerna. Här har Ferguson långa dialoger med Jens Hulten som spelar skurken Janik Vinter. Han har gjort galet många "Johan Falk"-filmer, men det är ändå bet365-reklamen jag förknippar honom mest med.

På den goda sidan finns som vanligt William Brandt (Jeremy Renner), Benji Dunn (Simon Pegg) och Luther Stickell (Ving Rhames), men de blir motarbetade även från CIA med Alan Hunley (Alec Baldwin) som chef. Det är action och spänning filmen igenom. Det slösas ingen tid på romantiskt tjafs eller fjantig humor. Det är fantastiska prylar, hjältedåd, biljakter, häftiga motorcyklar och en himla massa snygga bilar, varav de flesta kraschas. Filmen är 2 timmar och 11 minuter, och transportsträckor är så gott som obefintliga. Det är en maffig och häftig film som absolut ska ses på bio, åtminstone första gången. Den här filmen kommer jag garanterat att se igen! Lätt en lördagsfilm!

Mission Impossible -Rogue Nation Imdb

Mission Impossible - Rouge Nation

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar