3 september 2015

The Man from U.N.C.L.E.

Här är en agentfilm som utspelar sig på 60-talet. Den är väldigt välgjord och tidstypisk. CIA-agenten Napoleon Solo,l spelad av Henry Cavill och KGB-agenten Illya Kuryakin gestaltad av Armie Hammer, är bägge på jakt efter Gabriella Teller, Alicia Vikander, för att med hennes hjälp hitta en kidnappad kärnvapenforskare, tillika hennes far. Han är fånge av en maktgalen skurk som inte skyr några medel för att ta över världen.

Filmen är snyggt gjord. Det känns 60-tal rakt igenom. Det är lite "Bond" och "Misson Impossible" över det hela, på ett bra sätt. Det är inte så konstigt egentligen, med tanke på att Ian Flemming var lite inblandad i rollfigurerna. Jag blir riktigt inspirerad att leta fram och kolla på tv-serien som filmen är baserad på.

Svenska Alicia Vikander är strålande! Cavill och Hammer likaså. Hugh Grant dyker upp men gör väl ingen enorm insats. Filmen är lite smårolig, riktigt spännande och väldigt sevärd. Den är nästan 2 timmar lång och det går i ett nafs. Jag ger den betyget fredagsfilm och väntar på en uppföljare.

The Man from UNCLE
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar