5 oktober 2015

Insidan ut

Senaste filmen från Pixar heter "Insidan ut". Den handlar om Jenny och hur hon påverkas av sina känslor. Känslorna Glädje, Vemod, Ilska, Rädsla och Avsky kontrollerar huvudkontoret i Jenny. De registrerar och samlar upp alla minnen, och de skickar impulser för hur hon agerar. Tillsammans är de hennes personlighet. Filmen handlar om vad som händer när familjen lämnar Minnesota och flyttar till San Fransisco. Hela Jennys värld förändras, och hon tycker inte det är till det bättre.

Ibland händer speciella saker som skapar kärnminnen. De är betydelsefulla och formar vår personlighet. Olika händelser får Jenny att må sämre och sämre, till slut rinner bägaren över och hennes kärnminnen råkar åka ut från huvudkontoret till långtidsminnet, tillsammans med Glädje och Vemod. Vi får följa känslornas kamp med att ta tillbaka kärnminnena till huvudkontoret och få Jenny att mår bra igen.

Filmen är 1 timma och 42 minuter lång. Ulla Skoog är fullkomligt lysande som Vemod, i klass med Doris i "Hitta Nemo". Det är en djup film, men samtidigt lättsam och underhållande. Den förklarar det här med känslor på ett väldigt bra sätt. När vi får kika in i mammans och pappans huvudkontor blir det rätt roligt även för oss vuxna.

Hela familjen gillade filmen, och den kommer vi nog att köpa när den släpps på DVD. Den får ett solklart Lördagsfilm i betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar