13 september 2013

Familjetrippen

En komedi (!!!) om en osympatisk knarklangare som blir rånad på både droger och pengar. Det gillar så klart inte bossen som skickar iväg honom till Mexico för att hämta hem en ny last. Alltså det låter ju inte alls roligt, men jag blev glatt överraskad.

Både Jennifer Aniston och Jason Sudeikis spela mycket bra. Även Emma Roberts och Will Poulter gör finfina rolltolkningar. Det är lite kul att se Ed Helms som spelade den ordentliga killen i "Baksmällan"-filmerna, göra rollen som knarkkung. Och i rollen som Melissa ser vi Molly C. Quinn, kanske mest känd som dottern Alexis i tv-serien "Castle". Hennes mamma Edie, spelas av Kathryn Hahn, som vi sett i tv-serien "Jordan- rättsläkare"

Alltså, David Clark måste komma på ett sätt att smuggla in "lite" gräs. Han får den briljanta iden att förklä sig med en familj. Han hyr fru och barn och drar iväg. Filmen är roligt dråplig och vi skrattar högt flera gånger. Den är väldigt bra avvägd, inte alls pinsam eller överspelad. Bara himla rolig! Det känns helt ok att skratta och heja på dem fastän de egentligen gör så fel.

Filmen är 1 timma och 50 minuter. Det är alldeles lagom. Skulle det komma en uppföljare om familjen Miller skulle jag inte tveka att se den. Den är lite i klass med Baksmällan, fast utan allt äckligt och osmakligt. Fast den är satt från 11 år, tror jag inte att de fattar hälften av skämten, så lite äldre bör man nog vara. Jag ger den betyget lördagsfilm. Gå och se den här, och missa inte bloopersarna på slutet ;-)

Familjetrippen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar