2 oktober 2013

Runner Runner

Det här är en film, baserad på en sann historia, som handlar om spel och korruption. En kille Richie Furst spelad av Justin Timberlake, spelar bort sina collegepengar på poker. Men han räknar ut att han inte förlorat dem utan blivit lurad. Han beslutar sig för att söka upp ägaren till spelsiten Ivan Block, spelad av Ben Affleck, för att få tillbaka pengarna. Furst beger sig till Costa Rica och hamnar i en riktigt härva.

Filmen är snabb och spännande. Det händer saker och är action mest hela tiden. Timberlake, Affleck och Gemma Arterton spelar helt godkänt. Kul också att se John Heard som plufsig gammal pappa till Furst. Filmen är alldeles lagom lång, drygt 1 ½ timma. Jag hade kanske väntat mej få se med vackra vyer men det här är en gangsterfilm och de hänger ju inte på stranden.

Jag gillade den, men kommer väl inte precis att köpa den när den släpps. Men man kan helt klart se den en gång till och säkert hitta nya saker i den. Upplösningen på slutet vill jag gärna se om!! Jag ger den betyget torsdagsfilm.

Runner runner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar