18 oktober 2013

About time

Den här filmen visst jag inte så mycket om, mer än att den handlar om en kille som får veta att männen i hans familj kan resa i tiden. Det låter ju ganska knäppt, men jag köper det rakt av i filmen. För den handlar om så mycket mer. Att hitta den rätta och göra det rätta, om familjen både den man föds in i och den man är med och skapar själv. Det här är en fin, rolig och spännande film. Den har det mesta!

Domhnall Gleeson spelar den tafatta Tim, både han och rollkaraktären växer i filmen på ett härligt sätt. När han träffar den söta tjejen Mary (Rachel McAdams) och får hennes telefonnummer dansar han på moln. Det ändras rätt snabbt då han förlorar det när han måste hjälpa sin pappas vän, den excentriske karlen Tim är inneboende hos. Han går tillbaka i tiden för att rädda situationen för honom, men då träffar han inte Mary, eller hon träffar inte honom. Så nu måste han försöka hitta henne och få hennes nummer igen.

Tims föräldrar spelas av Lindsay Duncan och Bill Nighy som verkligen blommar ut i den här rollen. Han är helt suverän! Familjen består också av systern Kit Kat (Lydia Wilson) och den skumma onkel D (Richard Cordery)

Filmen blir både invecklad och djup, men inte på ett sådär snurrigt sätt som i "Tillbaka till framtiden"-filmerna. Det här är med ett romantiskt komedi-drama, typ. Filmen är lång drygt 2 timmar, men det finns inget onödigt som skulle klippas bort, inga tråkiga transportsträckor. Titeln kan vara till tvetydigt, på ett underfundigt sätt, gillar det.
Det är en mysig och fin film som jag varmt kan rekommendera! Fredagsfilm!

About time

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar