29 januari 2014

Hallå Hallå

Förhandsvisning av Maria Blom´s nya film "HallåHallå". Ni vet hon som gjorde "Masjävlar" och "Nina Frisk". Den här filmen utspelar sig i Falun, ännu en dal-film alltså. Den handlar om Disa, spelad av Maria Sid, som är en frånskild 2-barns mamma, hon jobbar natt på Falu lasarett och försöker hitta sin plats i livet.  Vi får träffa kollegor, bland annat Micke som spelas av David Lindgren.  Även Calle Jacobson, Ann Petrén  och Gunilla Nyroos medverkar.

Disas ex har träffat en ny kvinna och lever "Happy Life", själv är hon fast i ekorrhjulet och trivs inte med varken sig själv eller sitt liv. På jobbet finns en härlig samling människor, dryga, roliga, omtänksamma, både patienter och kollegor. Sedan träffar Disa en helt galen 7-barnpappa på biblioteket...

Den här filmen klassas som en komedi, men det vetekatten om jag håller med om. Den har sin stunder, kan vara både rolig och pinsam. Aningen överdriven och lite galen. Det är som ett ögonblick i livet, det liksom bara är där. Men det är absolut ingen feelgood-film. Det är lika många frågetecken när filmen slutar som det är i början. Sensmoralen är väl att man måste våga, våga lämna det obekväma som man inte gillar ändå, för att se vad som kan hända.

Maria Sid känner man igen sedan hon spelade mamman Ritva i julkalendern " Hotell gyllene knorren" Hennes prestation är helt ok, det är hon som bär filmen. De övriga är väl sådär.... Jag ger den betyget onsdagsfilm.
Varför den heter "Hallåhallå"? För att hon säger det, hela tiden när hon hälsar på någon eller svarar i telefonen.

Hallåhallå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar