13 januari 2014

Thor 2: The Dark World

Den här filmen hade jag sett fram emot. Den muskulöse asaguden som kommer till räddning. Han ser så kraftfull och stark ut när han ska beskydda sin älskade Jane. Men det blir inte riktigt en sån historia, först blir jag lite besviken, att den största hjälten inte är Thor. Men sedan kommer jag på det geniala, såklart är det ju Jane som är den största hjälten i historien. Man behöver varken vara urstark, en gud eller kunna flyga för att vara det. Härligt!

Storyn är såhär, Jane letar fortfarande efter Thor, men råkar släppa lös en urgammal mycket farlig kraft. De onda frostjättarna vill härska över allt och alla och vill utplåna hela världar. Thor måste ta hjälp av Loki, och det är inte det lättaste. Den slutgiltiga och ultimata fighten sker på jorden och där gäller allt eller inget.

Här är det action och spänning som gäller. Härliga scener och vyer i fantasilandskap. Precis som i första filmen så är det en cliffhanger efter eftertexterna. Som halva salongens biobesökare missade eftersom de gick innan lamporna tändes. När ska folk lära sig???

Filmen var nästan 2 timmar lång, och de gick rasande fort. Jag längtar redan till nästa film, eller till att denna släpps på dvd. Får hålla tillgodo med nästa Marvel-film som kommer, Captain America 2 i slutet av mars. Jag är HELT såld på Marvels filmer, de är suveräna!!!
Den här får betyget torsdagsfilm.

Thor 2: The dark World

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar