19 maj 2015

Spy

Har sett nya actionkomedin Spy på förhandsvisning.

Susan Cooper (Melissa McCarthy) jobbar på CIA. Hennes agent ute i fält, Bradley Fine (Jude Law) är stjärnan i teamet utåt. I själva verket är det Susan, med fenomenalt förarbete, otrolig fokus och multitasking som håller honom vid liv. Men jakten på skurken Raina (Rose Bryne) går fel och Fine blir dödad. Nu kliver Susan fram och ger sig ut i fält, både för att göra jobbet, men också för att hämnas Fine. Till sin hjälp har hon Nancy (Miranda Hart) Komiker Hart är väl det element som spelar över och gör filmen lite fånig. Agenten Rick Ford (Jason Statham) blir galen när han inte får uppdraget, han säger upp sig och kör solo. Allison Janney spelar CIA-chefen. Peter Serafinowicz gör rollen som den slemmige agenten Aldo och Bobby Cannavale spelar skurken De Luca. Björn Gustavsson (den yngre) medverkar också i filmen. Han spelar Anton en tafflig och mesig säkerhetsansvarig som Susan raskt sätter på plats. Ni som känner igen Morena Baccarin som spelar agenten Karen Walker, har säkert sett henne som Erica Flynn i Mentalist.

Melissa McCarthy spelar säkert och bra. Hon är behållningen av filmen. Konstigt nog är hennes namn först på 4:e plats på IMDb. Här är det girlpower, utan att för den skull vara en tjejfilm. Hade sett trailern innan, och det verkade ok. Men filmen var betydlig mer än ok. Det här är en actionfilm, men humor. Jag gillar att det är en kvinnlig hjälte, utan att för den skull vara mesig. Filmaffischerna och trailern framhäver att hon är stor och klumpig, saknar takt och stil, men så är inte fallet. Visst blir hon ganska motarbetad av sin chef när hon blir tilldelad sina alias, men hon är en duktig agent som inte fått sin licens i flingpaketet. Ett otal gånger räddar hon kollegor och även skurkar.

De har satt 15-års gräns på filmen, och det finns vissa scener som kanske inte är så trevliga för någon yngre. Regisörren och manusförfattaren Paul Feig har tidigare gjort "Bridesmaids" och "The Heat" men jag tycker den här är betydlig bättre än dem. Han jobbar med en ny Ghostbusters-film som beräknas bli klar 2016.  Men överlag är det en bra och spännande film, ganska precis 2 timmar lång och klart sevärd! 5 juni har filmen premiär och jag ger den betyget Fredagsfilm!

Spy IMDb
Spy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar