20 maj 2015

Pitch Perfect 2

Den här uppföljaren har sonen väntat på. Den första filmen har vi sett massor av gånger, han har t.o.m. en spotifylista med favoriterna som han sjunger både högt och träffsäkert. Dock är filmen på engelska, och läsa kan han ju inte. Jag frågade flera gången om han verkligen skulle orka sitta still och se en film där de bara pratar engelska. Jodå, bedyrade han säkert.
Jo tjena!!!
Det höll väl sisådär 45 minuter sedan lessnade han. Maken ringdes in till stan, men när han väl var framme var det sluttävling och upplösning på filmen. Otroligt spännande tyckte grabben då och satt kvar.

Så jag kanske inte hade min fulla koncentration på filmen den här gången. Det är alltså Acapella gruppen Barden Bellas som fortsätter framgångsrikt efter första filmen. Ända tills ett stort misstag när de uppträder för presidenten. De blir fråntagna sin planerade turné, får inte ha audition för nya medlemmar och är allmänt utskämda. Det enda sätt de kan ta sig tillbaka på är om de vinner världsmästerskapet i Acapella som är vart fjärde år. Deras största motståndare är den tyska gruppen Das Sound Maschine. En väldigt väl synkad och duktigt grupp under ledning av två otroligt osympatiska och otrevliga ledare.

Gänget är detsamma som i första filmen, Katey Sagal dyker upp som Katherine, en gammal "Bellas" och  mamma till Emily (Hailee Steinfeld) Fat Amy (Rebel Wilson) är lika vulgär som i första filmen. Becca (Anna Kendrick) är fortfarande ihop med Jesse (Skylar Astin) men börjar tänka mer på livet som väntar efter collage. Barden Bellas är ofokuserade och har tappat sitt sound. Ska de hitta tillbaka i tid till världsmästerskapet?

Jag tycker filmen var helt ok., den är knappt 2 timmar lång, har bra musik och är lättsam och glad. En trevlig feelgood-film en regnig dag. Den behöver absolut inte ses på bio. Jag ger den betyget torsdagsfilm.

Pitch Perfect 2 IMDb
Pitch Perfect 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar