24 juni 2015

Jurassic World

Den här filmen såg jag fram emot. Barnen ville följa med, men bara äldsta dottern fick, och tur var nog det. Upplägget är ganska klassiskt. Människor leker Gud och manipulerar fram en ny dinosaurie. En ö som är resort med dinosaurier.  Ensamma barn tänjer på gränserna, dinosaurien rymmer och då bryter såklart eländet loss.

Det är en fantastisk snygg film. Den är så otroligt bra gjord att jag inte alls reflekterar över att dinosaurierna faktiskt inte finns. Både Chris Pratt (Owen) och Bryce Dallas Howard (Claire) spelar mycket bra. Härligt med en kvinnlig hjälte, även om jag flera gånger undrade hur hon kunde springa i de skyhöga klackskorna. Men lite måste man ju få skarva...

Busungarna Ty Simpkins (Gray) och Nick Robinson (Zach) är också bra. Man knyter an till originalfilmen på flera ställen, så den är det nog bra att ha sett, men andra och tredje filmen är inga måsten för att se denna. Det är otroligt spännande och det finns inga lugna stunder eller transportsträckor. Här är full fart och action i dryga 2 timmar. Se filmen på bio, då blir den mest storslagen. 3D lyfter den säkert ännu mer, men jag gillar inte det.
Jag ger filmen betyget lördagsfilm, helt klart!!

Jurassic World IMDb

Jurassic World

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar