3 juli 2015

Kvinnan i Guld

Helen Mirren gestaltar Maria Altmann, som driver kampen om att återfå familjens tavla "Kvinnan i Guld" som nazisterna tog när hon och hennes man tvingades fly för livet under andra världskriget. 50 år senare ändras lagarna i Österrike och de bestulna familjerna kan söka tillstånd att återfå sina tillhörigheter. Dock vill man absolut inte släppa tavlan "Kvinnan i guld" som anses vara en landsklenod för Österrike. Med den relativt oerfarna advokaten Randy Schoenberg (Ryan Reynolds) tar hon upp kampen mot Österrike. Till sin hjälp har de journalisten Hubertus Czernin (Daniel Brühl), han gör en mycket bra tolkning av karaktären. Sist jag såg honom var som Niki Lauda i filmen "Rush" även där mycket bra.

Det är en oerhört välskriven och välspelad film. Det är en fin blandning av tillbakablickar och nutid. Filmen är mycket stark och baseras på en sann historia. Randys fru Pam spelas av Katie Holmes och hon gör en bra prestation. Rollen som den unga Maria Altmann göra av Tatiana Maslany. Hon är verkligen bra och jag tycker att hon och Mirren har fångat karaktären på ett liknande sätt.

Det är en suveränt bra film som jag starkt kan rekommendera. Den är 1 timma och 49 minuter och har premiär den 31 juli. Det skulle inte förvåna mej alls om den här filmen plockar hem några guldstatyetter... Jag ger den betyget lördagsfilm plus!

Woman in gold

Kvinnan i guld Imdb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar