24 april 2015

Avengers: Age of Ultron

Äntligen, en ny Marvelfilm. Jag hade inte sett några trailers och hoppade över recensionen i tidningen, det enda jag såg var att den fick 5/6 möjliga. Högt betyg alltså. Ändå ville jag inte ha för höga förväntningar, det är trots allt en uppföljare i en lång serie. Men jag hade inte behövt vara orolig. Gänget levererar -som vanligt. Det är maffig musik, härliga effekter, atcion, fighter och teknik utöver det vanliga. Precis som jag vill ha det!

De sex ursprungliga Avengers, Iron Man (Robert Downey Jr), Captain America (Chris Evans), Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johanssen) Hawkeye (Jeremy Renner) och Thor (Chris Hemsworth) fortsätter jakten på Lokes spira. Bland Hydras gömmor finns nya och gamla fiender. Bland annat möter vi tvillingarna Maximoff, vars familj utplånades av vapen från Stark Industri, därför hatar de allt som har med Stark, Iron Man, Avengers eller S.H.I.E.L.D att göra. När den nya Artificiella Intilligensen Ultron skapas för att bevara fred på jorden och skydda den, vänder den sig mot Avenrgers och ser dem som hotet mot fred. Jordens undergång är nära...

Här är det full fart i 2 timmar och 20 minuter. Det skakar i golvet och jag är uppslukad av handlingen, tempot och de fantastiska scenerna. Det måste vara galet roligt att göra en sån här film. Allt är otroligt snyggt, från kameravinklar, effekter och miljöer, till animationer och de fantastiska eftertexterna. Jag såg den inte i 3D, men skulle faktiskt kunna tänka mej se den igen och i så fall får det bli i den versionen. Det är säkert ännu häftigare. Filmen är från 11 år, och det är väl på gränsen. Jag tycker inte den är "värre" än "Insurgent" som fick 15-års gräns till dotterns besvikelse, men men... det är min åsikt. Den här filmen får betyget lördagfilm plus.
Glöm inte att filmen inte är slut förens de tänder lamporna... :-)

Avengers: Age of Ultron
Avengers: Age of Ultron

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar