12 april 2015

Into the Woods

Om man blandar Askungen, Rödluvan, Jack och bönstjälken, Rapunzel och gör en musikal av det hela, ja då får man "Into the Woods".  Det olika sagorna vävs ihop på ett snyggt sätt, och flera gånger luras jag att tro att filmen är slut.

Det är mycket bra musik i filmen och alla stjärnor som medverkar sjunger. Och här är det stjärnspäckat vill jag lova! Meryl Streep, Anna Kendrick, Emily Blunt, Chris Pine, Johnny Depp, Christine Baranski, Tracy Ullman, Frances de la Tour, Daniel Huttlestone, James Corden, Lilla Crawford, Billy Magnussen, Mackenzie Mauzy gör de mest framträdande huvudrollerna.

Det är en ganska ovanlig historia, och det drivs friskt med prinsarna, ja, det är två styckena, Askungen och Rapunzel har ju varsin. Det blir aldrig för mycket eller fånigt, filmen är otroligt välgjord och har bra effekter. Visserligen är den från 7 år, men jag tror inte att yngre barn har någon behållning av den. Dessutom är den på engelska med svensk text, och eftersom det sjungs så mycket går det fort med textraderna. Filmen är drygt 2 timmar och den tiden går väldigt fort, det är en klart sevärd film, men inte nödvändigtvis på bio. Jag ger den betyget fredagsfilm.

Into the woods

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar