12 mars 2013

A good day to Die Hard

Die Hard #5, hur ska det här gå?! Uppföljning på uppföljning, håller John McClane fortfarande? Enligt mitt tyckande, jovars.... men tyvärr är filmen en av många actionfilmer idag. När de första kom, Skyskrapan och Flygplatsen, då var det nytt och häftigt, även 3:an var väldigt bra. de följande filmerna är ok, men knappt. Det som jag verkligen saknar är skurken. I de övriga filmerna är han ju outstanding. Så elak, ond, otäck och näst intill odödlig. Det är väl ingen som glömmer Alan Rickman och Jeremy Irons suveräna rollprestationer.... Här växlar det, snabba klipp och handlingen är inte glasklar, vilka är de goda och vilka är onda?

John McClane har tappat kontakten med sin son, han får reda på att sonen finns i Moskva och ligger risigt till. Pappa McClane kastar sig på ett plan för att komma till undsättning. Men sonen Jack vill inte bli räddad, utan är mest irriterad över att pappa dyker upp överallt. Det dröjer innan man får hum om själva storyn, uppdraget, men det är full action hela tiden. Häftiga biljakter, skjutscener och glas splitter så det står härliga till.

Jag tycker filmen är betydligt med overklig än föregångarna. Det känns som en blandning mellan "Mission Impossible" och James Bond", McClane x2 reser sig och förtsätter. Men det är underhållning för stunden. Filmens 1 timme och 37 minuter går i ett nafs. Bruce Willis är både gammal och hårlös, men han har glimten i ögat och är den ultimata hjälten. Jai Cortney är för mej en ny bekantskap, helt ok. Jag ger filmen betyget fredagsfilm, det är ju trots all Die Hard....

Tidigare filmer:
Die Hard, 1988
Die Hard 2, 1990
Die Hard: With a Vengeance (Hämningslöst), 1995
Die Hard 4.0, 2007


A good day to Die hard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar