29 mars 2013

Croodarna

Äntligen skulle vi testa att gå på bio med minsta sonen igen. Vi såg ju "Ice Age 4" förra sommaren och det gick väl sådär...  Men nej, det gick inte alls. Efter 30 minuter ratade han popcornen och ville ha nappen, väldigt orutinerat att inte ha den med!!! Sms:ade maken som fikade med mellangrabben, men inte heller han hade någon napp med. Efter en stund till var det dax för toabesök, suck! Tur att barnens moster följde med så dottern kunde sitta kvar och se filmen. Tillbaks i salongen började tjat om napp igen, då gav jag upp och sms:ade om hämtning. Pappa och storebror kom på stört så jag fick se de sista 40 minuterna på filmen. Puh!

Så hur var den då?! Bra tycker jag. Lagom mycket action, skämt både för barn och vuxna. Härligt tecknad och väldigt bra röster, speciellt Iip och Grabb, som gjordes av Frida Sandén och Jesper Adefelt. Den senare har gjort dryga 20-talet dubbningar, Ron Weasley i Harry Potter, Tintin, Klumpsmurfen och Chad Danforth i High School Musical, för att nämna några.

Filmen handlar om Iip, som lever med sin familj i en grotta, hon är nyfiken och uttråkad. Hennes far är otroligt överbeskyddande och familjen lever efter otal av regler. Men jorden är under förändring och snart måste de ge sig av för att överleva. Det blir en väldigt jobbig resa för pappa Grugg, men den största resan gör han inombords. Filmen är glad, rolig, spännande och man får gråta en skvätt på slutet. Den fångade inte 4-åringens intresse, på första visningen, får se när den kommer på DVD om det går bättre hemma. 9-åringen tyckte den var toppen! Annars tycker jag att 1 timme och 40 minuter är helt ok.

Det är en bra film att ta med barnen på, vi såg den som vanlig och inte i 3D, det känns inte som att vi missade något med det. Jag ger filmen betyget fredagsfilm.

Croodarna


Skaparna av Angry Birds, har gjort ett mobilspel till Croodarna, finns till iOS och Android.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar